Cluburile din Mamaia, la control

Cluburile din Mamaia, la control

O acţiune de amploare a fost organizată şi desfăşurată duminică, pe 15 septembrie, de către poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale, cu sprijinul celor din cadrul B.I.C., S.I.F., S.O.P., Serviciului Criminalistic,  S.A.S., B.C.C.O.-Antidrog Constanţa, a lucrătorilor I.T.M., O.P.C. şi D.S.P. Constanţa, în mai multe cluburi din Constanţa şi Mamaia. Oamenii legii au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii faptelor cu violenţă şi a verificării respectării legalităţii specifice localurilor publice.

Astfel, în cadrul acţiunii au fost legitimate 45 de persoane, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală, faptă prevăzută de Legea 241/2005, art. 9 lit. „b”, fiind ridicată în vederea confiscării suma de 2.580 lei.

Nu doar clienţii au fost în atenţia oamenilor legi, ci şi patronii cluburilor. În urma controalelor efectuate fost întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de “neasigurare de către responsabili sau patroni, prin personal propriu ori specializat, a ordinii publice în localuri publice, discoteci şi în alte locuri de distracţie sau de agrement pe care le conduc, precum şi refuzul acestora de a acorda sprijin organelor în drept pentru restabilirea în locurile respective a ordinii publice sau pentru luarea măsurilor împotriva persoanelor care au încalcat legea”, faptă prevăzută de art. 2 pct. 3 din Legea 61/1991 – Republicată.

Totodată, au fost întocmite două dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de „port, fără drept, în locurile şi împrejurările în care s-ar putea primejdui viaţa sau integritatea corporală a persoanelor ori s-ar putea tulbura ordinea şi liniştea publică, a cuţitului, pumnalului, şişului, boxului, castetului ori a altor asemenea obiecte fabricate sau confectionate anume pentru tăiere, împungere sau lovire, precum şi folosirea în asemenea locuri sau împrejurări a armelor cu aer comprimat sau cu gaze comprimate, a obiectelor confecţionate pe baza de amestecuri pirotehnice ori a dispozitivelor pentru şocuri electrice” , faptă prevăzută de art. 2 pct. 1 din Legea 61/1991 – Republicată şi Legea 295 din 2004, fiind ridicate în vederea confiscării un pistol cu aer comprimat, un cuţit, două spray-uri iritant lacrimogene, un castet şi un box.

Leave a Reply