Înşelăciuni cu ”premii de fidelitate ”oferite de companiile telefonice

Înşelăciuni cu ”premii de fidelitate ”oferite de companiile telefonice

Doi dintre autori au fost prinşi într-un oficiu poştal în timp ce ridicau sumele de bani depuse de victime

La data de 15 octombrie a.c., poliţiştii de investigaţii criminale din Constanţa au depistat, în incinta unui oficiu poştal din oraş, doi bărbaţi, de 43 şi 52 de ani, din Bacău, respectiv Constanţa, suspectaţi de comiterea mai multor infracţiuni de înşelăciune.
Din primele cercetări a rezultat că bărbatul de 52 de ani urma să ridice mai multe sume de bani depuse de o victimă înşelată prin metoda ,,premii de fidelitate la telefonia fixă”.
Cei doi au fost conduşi la sediul I.P.J. Constanţa, iar în urma extinderii cercetărilor au rezultat indicii că sunt principalii suspecţi în cazul comiterii a două infracţiuni de înşelăciune, fapte petrecute în perioada 10-14 octombrie a.c., cu un prejudiciu de 1.500 de lei.
Astfel, cei doi împreună cu o persoană lipsită de libertate, deţinută într-un penitenciar, ar fi determinat două victime, din Prahova şi Timiş, să trimită de mai multe ori bani, în vederea intrării în posesia unui pretins premiu câştigat prin reţele de telefonie fixă şi mobilă.
Ei au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă, urmând ca la data de 16 noiembrie a.c., să fie prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune, iar cercetările continuă pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale în cauză.

Leave a Reply