PROTESTEZ !

PROTESTEZ !

Dacă aveţi câine, mă scuzaţi, vă rog! Să vă trăiască şi să vă latre sănătos! N-am nimic cu ei, cu câinii, dar mă întreb şi eu, ca omu, ca prostu sau cum vreţi dvs., că sunt păţit (a se citi lătrat, hăituit şi muşcat) de aceste biete animăluţe.

Mă întreb de ce membrii asociaţiilor de protecţie a animalelor (recte, a câinilor), când sunt la restaurant, nu servesc o friptură de câine şi nu înfiinţează o societate de protecţie a porcilor, spre exemplu, a viţeilor, iepurilor sau păsărilor? Şi nu invers…

Că şi eu iubesc animalele, dar ţin mai mult la o oaie, decât la o căţea. Prima îmi dă şi lapte şi brânză şi miei şi lână şi…mi-e milă să o tai! Cei „turbaţi”, când aud de eutanasierea maidanezilor, au văzut, vreodată, cum lăcrimează o vacă, atunci când simte că urmează a fi tăiată? Sau cât se zbate găina, după ce a dat sute de ouă şi consumă de cinci ori mai puţin decât un câine ţinut la casa omului?

Copilul meu a fost muşcat de un câine vagabond, de faţă (!) mama mea la fel, de picior. Eu, nu mai zic de ce…

Aşadar, cuţu, cuţu, hau, hau sau marş? Dacă tot rostim „o viaţă e câine”, n-ar fi mai bine să-i scăpăm de ea? Părerea mea!

P.S. Spre a mai da la pace cu posesorii şi, mai ales, posesoarele de câini, căţeluşe, căţei de casă (sau ţinuţi în casă), sugerez câteva nume, toate terminate în vocale: laica, puşa, greta, mişa, ţeche, cheche, bebe, chichi, michi, ţiţi, richi, pipsi, dodo, coco, rocco, mumu, mişu, moşu, cuţu etc.

La consoane, aşteptăm sugestiile dvs.

Ananie GAGNIUC

Leave a Reply