Urmărire cu focuri de armă pentru prinderea a trei bucureşteni veniţi la furat în Constanţa

 hoti prinsi

   Locuitorii din zona ICIL au fost martorii unei acţiuni în forţă a oamenilor legii care vizau prinderea a trei hoţi din Bucureşti veniţi să fure din localuri de lux din Constanţa. Indivizii au fost prinşi, în seara zilei de 22 noiembrie 2013, în apropierea intersecţiei dintre B-dul I. C. Brătianu şi strada Theodor Burada, de către poliţiştii din capitală, care îi urmăriseră pe cei trei de la Bucureşti. Indivizii se aflau într-o maşină marca Dacia Logan, şi pentru a-i prinde oamenii legii au lovit maşina suspecţilor, după care au tras trei focuri de armă înspre ei, unul dintre suspecţi fiind rănit. În final, cei trei au fost reţinuţi şi duşi la audieri la sediul Poliţiei municipiului Constanţa, unde au fost audiaţi până aproape de ora 3.00 dimineaţă, după care au fost urcaţi în maşini şi duşi spre Bucureşti.   

  Conform precizărilor purtătorului de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Emilia Mihai, cei trei suspecţi sunt din Bucureşti şi veniseră pe litoral pentru a da câteva lovituri în restaurantele de lux de la malul mării. Din păcate pentru ei, aventura lor s-a încheiat mai repede decât şi-au imaginat, întrucât erau filaţi de ceva vreme de oamenii legii. „În fapt, în perioada aprilie – noiembrie, judiciariştii Secţiei 14 Poliţie au documentat activitatea infracţională a celor trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 36 şi 41 de ani, suspectaţi de săvârşirea unei infracţiuni de furt calificat, în timp ce se aflau într-un restaurant din sectorul 4 al Capitalei. Miercuri, 20 noiembrie, poliţiştii bucureşteni, având indicii că suspecţii vor părăsi Capitala şi se vor deplasa în municipiul Constanţa pentru săvârşirea de infracţiuni, au organizat o acţiune de prindere în flagrant a acestora, se arată în comunicatul Poliţiei Capitalei. 

   Poliţiştii au fost pe urmele suspecţilor pe Autostrada A2 şi în Constanţa, după care i-au urmărit cum au luat la rând restaurantele, în căutare de victime. „În jurul orei 18.15, bărbaţii au ajuns în Constanţa şi s-au deplasat în centrul oraşului, unde doi dintre suspecţi au intrat, în mod succesiv, în mai multe restaurante şi cafenele de lux, în timp ce al treilea a rămas la autoturism pentru a asigura zona. După ce au verificat mai multe localuri, în jurul orei 20.15, în timp ce se aflau într-un restaurant situat pe Bulevardul Mamaia din Constanţa, profitând de neatenţia părţii vătămate, cei doi suspecţi ar fi sustras dintr-o borsetă suma de 1.800 de lei, după care au părăsit incinta localului, deplasându-se la autoturismul în care îi aştepta al treilea suspect”, a precizat reprezentantul Poliţiei. În acel moment poliţiştii bucureşteni au hotărât să-i reţină.

  Prejudiciul a fost recuperat şi predat părţii vătămate, iar cercetările sunt continuate de Poliţia Capitalei. Cei trei sunt acuzaţi de furt calificat, fiind reţinuţi, urmând să fie prezentaţi magistraţilor cu propunere de arestare preventivă.